Sitrin Taşı Özellikleri




Sitrin taşının Özellikleri:


 


Sitrin taşı; Bireylerin kendine olan güvenini arttırır ve ortamdaki negatif elektriği alır, bunun yanı sıra kendinizden şüphe etmeme, mutluluk, huzur, canlılık gibi duygularla zihninizin arınmasına yardımcı olur. Sitrin; aşırı kıskançlıktan korur ve cesaret verir, istenmeyen enerjilerden kurtulmanıza yardımcı olur.


Sitrin taşı sarı renkten kahverengine doğru giden farklı renklere sahip bir taş türüdür. Sitrin taşı daha çok Brezilyada üretilir,ayrıca;pırlantanın olduğu mücevherlerde kullanılan değerli taşlardan biridir.


Sitrin, sitrin kuvarsı veya sitrin topazı olarak da bilinen bir taştır. Ticari kullanımdaki sitrinler daha çok suni olarak fırınlanmış ametist veya dumanlı kuvarstır. Bu şekilde suni olarak üretilmiş olan sitrinlerin rengi, genellikle açık-soluk sarı renginde olan doğal sitrinlerden farklıdır, daha çok turuncu veya kırmızımsıdır.


Sitrin genellikle ondan çok daha değerli bir taş olan topaz ile karıştırılır. Bazen Topaz’ı Sitrin’in bir başka ismi olarak kullanılması gibi hatalar yapılır, sebebi ise Topaz’ın bazı renklerinin Sitrin taşındaki renklere benzemesidir.
Antik zamanda Sitrin’in insanları kötü düşüncelerden ve yılanın zehrinden koruduğuna inanılırdı. Sitrin taşı yağa enerji verdiği için masaj yağlarını etkinleştirmeye de yardımcı olur.